Nytt Glimt-styre: – Nå er det alvor, nå må gutta overta!

Artikkelen er over 1 år gammel

Bodø/Glimt sliter i motbakke økonomisk, og valgkomiteens svar på disse utfordringene er å gi fornyet tillit til styrelederen og ellers redusere antallet kvinner i styret fra 3 til 1.

DEL

MeningerDet er noe symboltungt over forslaget fra Tord Ueland Kolstad, Tor Ove Falch og Harriet Havdal (valgkomiteen i Bodø/Glimt) på nytt styre i klubben. Klubben sliter big time etter en nærmest parodisk økonomistyring i 2018 og har dessuten store utfordringer med entusiasme og omdømme. Da er altså svaret å «få ut damene og inn med gutta som kan dette».

LES OGSÅ: Valgkomiteen har bestemt seg for hvem de vil ha som styreleder i Glimt

Sånn kan det se ut ved første øyekast, i alle fall. Om vi ser på forslaget person for person, så er det åpenbart at både Tor Arne Aga og Stephan André Skjelvan er meget dyktige folk som garantert kommer til å skjøtte sine nye styreverv på en god måte.

Tømming av sparebøssa

Men det er uansett oppsiktsvekkende at Bodø/Glimt, etter å ha vært nærmest som en foregangsklubb å regne hva angår likestilling i styret, nå går helt motsatt vei og lander på kun ett kvinnelig styremedlem. Det er ingen grunn til å tro at kvinnene som nå forlater styret, Kristin Hammervik og Monica Ahyee, skiftes ut fordi de har noe mer ansvar for klubbens vanskelige økonomisk situasjon enn resten av styret.

Hovedansvarlig for millionunderskuddet og tømmingen av sparebøssa, som tidligere styreleder Mads Torrissen og eksdirektør Bjørn-Tore Hansen møysommelig fylte opp, heter Inge Henning Andersen og har ett år på baken som styreleder i klubben. Han gis nå fornyet tillit av valgkomiteen.

Fotballens Robek-liste

Også fylkesmannen i Nordland, Tom Cato Karlsen, foreslås gjenvalgt som styremedlem i Glimt. Det er sikkert ikke så dumt når klubben nærmer seg fotballens Robek-liste, nemlig rød sone.

Årsmøtet i Bodø/Glimt arrangeres tirsdag 12. mars, og hadde Bodø/Glimt vært en normal klubb med normale muligheter for påvirkning, er jeg bra sikker på at dette hadde blitt et møte med høy temperatur. Dessverre tyder det meste, ikke minst valgkomiteens innstilling, på at det også i år blir en hyggelig sammenkomst hvor det applauderes villig vekk til det meste. Dagen etter er det business as usual.

Men kanskje blir årets utgave av Glimts årsmøte annerledes? Kanskje får vi høre kritiske røster som vil ha reelle forklaringer på hvordan balanse ble til en million i minus, hvordan en million i minus ble til tre millioner i minus og hvordan tre millioner ble til seks millioner i minus?

Fra valgkomiteens innstilling er det også verdt å merke seg at mangeårig leder av kontrollkomiteen, Arne Hanssen, nå gir seg. Inn i den komiteen kommer tidligere styreleder/direktør i klubben, Tarjei Eck Hansen. I samme komité fortsetter Kristin Ingebrigtsen som sammen med Berit H. Wilhelmsen utgjør hele kvinneandelen av det som velges på Bodø/Glimts årsmøte. Menn – kvinner: 8–2.

Artikkeltags