Velkommen til Bodø By!

Børre Arntzen er redaktør i Bodø By.

Børre Arntzen er redaktør i Bodø By. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

«Vår oppgave er å gjøre Bodø til en enda bedre by». Der har du formålet med den nye avisa i Bodø. Enkelt og greit, samtidig ambisiøst og krevende. Ved å lytte til våre lesere og å løfte fram folk og saker i byen skal vi klare det. Vær trygg.

DEL

KommentarDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg vet at setningene over her kan ligne på resultatet av et kick off-seminar ledet av en godt betalt konsulent som etterpå aldri har noe mer med saken å gjøre. Men sånn er det ikke. Vi har jobbet oss fram til formålet med Bodø By ut fra et ekte ønske om være med på å gjøre en allerede flott by enda bedre. Og det skal vi gjøre som den eneste avisen i verden som UTELUKKENDE dekker Bodø by.

I god lokalavis-ånd skal vi forsøke å fortelle gode historier om smått og stort. Vi skal trekke fram folk og miljøer som gjør noe bra for byen og oss som bor her. Men vi skal også gi beskjed om vi kommer over forhold som ikke er positivt for Bodø. Grunntonen vår skal være positiv, men også kjærlig kritisk. En avis som bare heier på alt og alle uansett, gjør i grunnen ingenting bedre.

Redaksjonen i Bodø By ønsker tett og god kontakt med våre lesere. Ikke bare for å få tips og forslag til saker vi kan satse på, men også for å få hint om hva som ikke fungerer. Og jeg vet at salgsavdelingen allerede har etablert tilsvarende god kontakt med mange annonsører, noe som jo selvsagt er viktig for en avis som vår.

Dette betyr at vi kommer til å snu oss raskt og vi kommer til å være villig til å prøve oss på saksområder som kanskje ikke har vært så ofte i medias søkelys. Mens vår moderbedrift Avisa Nordland er nødt til å tenke på et ganske så stort geografisk dekningsområde, og følgelig legge lista temmelig høyt, kan vi i Bodø By konsentrere oss om de mest folkerike delene av Bodø – og kun de. Vi skal være lokal, men uten å bli banal. De gode småsakene og notisene kommer til å være viktige deler av Bodø Bys DNA.

Vi er tre stykker i redaksjonen i Bodø By. Selv om vi kommer til å få god hjelp fra våre svært dyktige kolleger i AN, sier det seg selv at vi verken kan eller skal dekke alt som skjer i Bodø. Men vi skal i stedet forsøke å konsentrere oss om noen få områder hvor vi til gjengjeld skal være veldig gode.

Les mer: Dette er Bodø By-redaksjonen

Det er spesielt å få være med på en satsing som AN gjør gjennom etableringen av Bodø By. Etter tøffe tider over en lengre periode, er det nå en langt mer optimistisk stemning i mediebransjen. Nye nettaviser etableres, og nye nisjer får sine egne aviser.

Bodø By skal bli lokalavisa for alle dere som bor i og er glad i byen vår. Vi er glade for å være i gang, og vi ser fram til å bli enda bedre kjent med den avislesende bodøværing. Ikke nøl med å ta kontakt med undertegnede om du har ris eller ros.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken