- Det er mange gode grunner til at vi ansetter fire nye medarbeidere for å lage ei rendyrket lokalavis bare for Bodø

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

AproposDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Kjære leser, annonsør og abonnent.

I dag lanserer vi vår nye nettavis. Den har fått navnet Bodø By. Den gode nyheten til deg som AN-abonnent er at du får fri og sømløs tilgang til Bodø By uten å betale noe ekstra. Du får nå to aviser for prisen av en - med fri tilgang til alt vårt innhold både i Avisa Nordland og i Bodø By. Det er også mulig å abonnere bare på Bodø By til en rimelig pris. I tillegg byr vi på en månedlig papirutgave.

- Det er mange gode grunner til at vi ansetter fire nye medarbeidere for å lage ei rendyrket lokalavis bare for Bodø. Først og fremst fordi det skjer utrolig mye spennende i byen. Bodø er i vekst. Unge mennesker strømmer til. Nye virksomheter etableres. Spennende arbeidsplasser skapes. Det bygges høyt og mye. Idretts- og kulturlivet blomstrer. Utelivet byr på stadig nye tilbud. Debattene om byens framtid engasjerer.

Bodø er kåret til Norges mest attraktive by, til Norges beste kulturkommune og til landets beste bysentrum. Kommunen er en av tre kandidater til å bli Europeisk kulturhovedstad i 2024. Viktigst er likevel menneskene. Det er summen av engasjerte folk som skaper en god og livlig by. I Bodø bor det nå godt over 52 000 mennesker.

Alt dette gjør at Bodø fortjener ei egen nettavis. Salten-regionen har god mediedekning, men mangler en frittstående redaksjon og ei egen avis som utelukkende konsentrerer seg om Bodø. I dag kommer den. Velkommen til Bodø By.

Det er viktig å understreke at Avisa Nordland fortsetter som før. Med uforminsket kraft på nett, papir og levende bilder skal vi utvikle og styrke AN som den klart nyhetsledende og uunnværlige medieaktør som oppdaterer deg løpende på nyhetsbildet i Bodø, Salten og Nordland gjennom hele døgnet. Ny-satsingen i Bodø skal ikke ramme dekningen av nabokommunene. Bodø By blir en ren pluss for alle våre abonnenter.

Annonseinntektene er under press. De siste årene er inntektene fra abonnentene blitt vår største inntektskilde. Avisa Nordland mottar ikke pressestøtte. Vi kan heller ikke tvangsinndrive lisens. Vi må selv ta ansvar for å finansiere journalistikken ved å tilby så godt og relevant innhold at leserne frivillig vil betale for innholdet. Journalistikken er blitt vår forretningsidè.

Kutt og nedbemanninger er heldigvis snudd til optimisme. De siste årene har vi opplevd sterk abonnementsvekst. Sammen med annonseinntektene har det gitt oss muligheter til nyansettelser og nysatsinger som direkte-tv og nå Bodø By.

Vårt mål er at innholdet i vår nye avis skal være så attraktivt at også Bodø By skal bidra til å finansiere våre oppdrag, slik at vi har ressurser og muskler til å gi alle våre lesere, abonnenter og annonsører i hele Salten en kraftfull og samfunnsnyttig mediedekning også i årene som kommer.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken